ĽUDIA UKRAJINY


10.06.2022 - 30.06.2022

V piatok 10. júna 2022 sme mali možnosť pozrieť si unikátnu výstavu fotografií pod názvom ĽUDIA UKRAJINY.

Fotografie sú dielom mladej ukrajinskej fotografky z Kyjeva, Anny Rudenko, ktorá od vypuknutia vojny žije a pracuje v Prešove.

Snahou Anny bolo prostredníctvom fotografií porozprávať osudy ľudí z Ukrajiny, ktorí zachránili seba a svoje deti pred vojnou. Títo ľudia majú na Slovensku svoj vlastný, jedinečný príbeh, ktorý si zaslúži našu pozornosť. Fotografie sú výpoveďou o tom, ako teraz Ukrajinci žijú, čo cítia, čo robia, o čom snívajú a ako si plánujú svoj budúci život. Anna ponúka možnosť prostredníctvom svojej webovej stránky pozrieť a prečítať si dojemné a strastiplné príbehy ľudí z fotografií - nájdeme tam príbeh Anny - matky dvoch detí a podnikateľky, príbeh Iriny zo Zhytomyru či príbeh Artemovej rodiny z Mariupola, ako aj jej vlastný príbeh. Pri ich čítaní sa tisnú slzy do očí ... 

Otvorenie výstavy sprevádzalo krátke ale dojímavé vystúpenie ukrajinských hercov pod vedením mladej herečky Natalie Zaykovskej.

Boli to osoby z Anniných fotografií, ktorí za sprievodu básní poetky Maryny Babenko-Zhyrnovej vyjadrili nádej v lepšiu budúcnosť Ukrajiny a jej ľudí .

Aj v priebehu júna je možnosť pozrieť si fotografie Anny Rudenko, ktoré sú vystavené vo vstupných priestoroch ZOC MAX v Prešove.

Anna Rudenko - autorka fotografií Ľudia Ukrajiny:

http://annarudenko.com.ua/11340-2/

 

MAX – bližšie k Vám...