VERDIHO MAŠKARNÝ BÁL V MNÍCHOVSKEJ PRODUKCII


02.05.2017 - 02.05.2017

Bratislava, 18.4.2017: Produkcia opery Maškarný bál si vyslúžila už niekoľko skvelých hodnotení. „Impozantná vokálna slávnosť“ (Bayerische Staatszeitung). “Speváci dostali publikum do vytrženia (Bayerische Staatszeitung). “Absolútny triumf” (La Razón). “Táto produkcia ukazuje, aká môže byť utopická opera” (Abendzeitung). Kiná CINEMAX ju uvedú už v utorok 2. mája o 19:00.

Bývalý hudobný riaditeľ bavorskej štátnej opery Zubin Mehta sa vracia do legendárneho domu (kde jeho obraz zdobí jednu zo vstupných hál), aby svoje 80-te narodeniny oslávil dirigovaním Verdiho majstrovského diela v po prvý krát inscenovanej produkcii. Pozoruhodné obsadenie tejto opery tvoria sopranistka Anja Harteros spievajúca Améliu po prvý krát a “napĺňajúca každý tón s verdiovskou intenzitou,” tenor Piotr Beczala, ako “vizuálne a hlasovo temperamentný Riccardo” a George Petean ako “príkladný” Renato (Neue Musikzeitung). V hudobne super-senzitívnej novej produkcii režiséra Johannesa Eratha tento historicky založený príbeh nedovolenej lásky, sprisahania a zrady sa odohráva v surrealistickom, tienistom prostredí transformovaného osvetlením a projekciou. Osobitná pochvala bola udelená nadšenými kritikmi maestrovi Mehtovi, ktorý “vytvoril intenzívne hudobné spojenia, čarovne viedol svoj orchester a neprekonateľné hlasy tak ľahko, ako keď vzduch nadnáša paraglajdistu… Po hudobnej stránke bolo toto predstavenie ako sen”  (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Diváci kín CINEMAX si Verdiho operu Maškarný bál vychutnajú v zázname z Mníchova s anglickými titulkami už v utorok 2. mája o 19:00.

V kinách na divákov čaká ako už tradične prípitok, pohodlné sedenie, dokonalý zvuk a skvelý obraz! Jednoducho maximálny kultúrny zážitok.

 

 


Viac o CINEMAX