Náš blog

Objavte paddleboarding : skvelý tréning aj relax!

Máte radi vodu a chcete vyskúšať niečo nové? Objavte paddleboarding. Záujem o tento vodný šport rastie exponenciálne. Jeho výhodou je, že je nenáročný, vhodný pre všetky vekové kategórie a navyše pri ňom zažijete veľa zábavy.

Paddleboarding, v skratke SUP (Stand-up-paddle, teda pádlovanie v stoji), vznikol v roku 1960 na Havaji. Surfisti a inštruktori pádlovali na longboardoch k turistom, aby ich odfotili. Postupne sa tento šport presunul od morských vĺn na rieky a jazerá.

Čítať viac

Pridal v kategórii Fitness a zdravie , pridané 25.07.2018

Skupinové cvičenia vám zlepšia kondičku aj psychické zdravie

Máme po vianočných sviatkoch a veľa z nás sa zásobuje novoročnými predsavzatiami. Určite tým najčastejším a najobľúbenejším je, že schudneme. Nie je ťažké dať si také predsavzatie. Väčšinou si ho dávame na Nový rok, keď sme už po sviatkoch takí prejedení, že predstava týždenného detoxu je rajskou predstavou nášho preplneného žalúdka a zatoxikovanej pečene. 

Diéta, detoxikácia, očista tela alebo akokoľvek to nazvete, ide ruka v ruke s cvičením na rozhýbanie nášho pred telkou zasedeného tela. Keďže kultúra zdravého tela a zdravého životného štýlu je trendom poslednej doby, možno by sa mohli cvičeniu začať venovať aj tí, ktorí doteraz odolávali. 

Skupinové cvičenia sú vhodné nielen pre začiatočníkov na začlenenie sa do fitness komunity, ale aj pre pokročilých na oživenie cvičebného plánu. Prinášame vám prehľad najnovších a najobľúbenejších fitness programov a poradíme, kde začať.

Čítať viac

Pridal v kategórii Fitness a zdravie , pridané 09.01.2018

MAX RUN 2017 Bežme spoločne bez predsudkov a bariér

Spojiť príjemné s užitočným je fajn.  Ale spojiť dobrú vec so zábavou a spraviť ešte k tomu niečo aj pre svoje zdravie je ešte lepšie. A najmä ak sa jedná o pomoc tým, ktorí ju ozaj potrebujú. A práve o tom je MAX RUN , ktorý sa beží už niekoľko rokov :) . Financie získané z tejto akcie idú vždy na konkrétnu vec, ktorej účelom je prispieť napríklad telesne postihnutým jedincom. Táto akcia je určená ozaj pre každého, dokonca aj pre deti. Každý si môže vybrať svoju trasu a zabehnúť ju tempom jemu vyhovujúcim.  Že nebeháte? Nevadí, zapojiť sa môžete aj tak.

Čítať viac

Pridal v kategórii Fitness a zdravie , pridané 22.09.2017

Ľahká letná večera - recepty

Leto v nás akosi podvedome vyvoláva túžbu vyzerať lepšie, viac sa starať o seba, o postavu a častejšie siahame po sezónnom ovocí a zelenine. Ťažké a mastné jedlá nie sú tým pravým orechovým k horúcim teplotám. Čo si však pripraviť, aby sme nestrávili v kuchyni veľa času a zároveň dali svojmu telu potrebné vitamíny? Pripravili sme pre Vás zopár rýchlych receptov, ktorými určite zabodujete aj na nejednej letnej grilovačke.

Čítať viac

Pridal v kategórii Fitness a zdravie , pridané 13.08.2017

Zimné choroby v lete? Keď ani v lete nechceme skončiť v posteli.

Leto, horúčavy, pohoda... Kto by už v krásnom prázdninovom počasí rátal s chorobami. A napriek tomu nás v lete ohrozujú typicky „zimné choroby“. Na prvý pohľad možno trocha paradoxne, ale ruku na srdce, kto z Vás nezažil v lete angínu, či aspoň poriadnu bolesť hrdla? Nehovoriac o prudkej zmene teplôt a ich následkoch. Reč je o prechode z vonkajšieho prostredia do klimatizovanej miestnosti či auta. Šok, ktorý tým telu spôsobíme patrí medzi tie, s ktorým si náš organizmus ešte vie viac-menej dobre poradiť. Avšak následky, ktoré spôsobuje spotené (spodné) oblečenie na našom tele, bývajú oveľa horšie. Ako sa brániť nepríjemným zdravotným problémom, ktoré nás potrápia o to viac, ak nás v krásnom letnom počasí pripútajú na lôžko či obmedzia na pobyt doma?

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Fitness a zdravie , pridané 08.06.2017

Jarný detox – módna záležitosť či nutnosť pre naše zdravie?

O detoxikácii počul azda každý z nás. Z rôznych strán sa na nás valia všelijaké reklamy na taký či onaký detox... Čo je však skutočnou podstatou detoxu a ako postupovať tak, aby sme náš organizmus nezaťažili ešte viacej? Mnohí z nás siahajú po čisto prírodných ingredienciách, ktorými vyplavia odpadové látky, ktoré sa v našom organizme nakopili počas zimy a dodajú telu potrebné vitamíny, ktoré telo prečistia a najmä, odstránia zimnú únavu.

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Fitness a zdravie , pridané 30.03.2017

Kvalita života vo vlastných rukách

Zdravá strava má v súčasnosti svojich priaznivcov najmä medzi ľuďmi, ktorých zdravotný stav donútil zamyslieť sa nad tým, čo jedia, ale čoraz silnejšie sa tento trend prejavuje aj medzi zdravými ľuďmi, ktorí len jednoducho odmietajú denne jesť masovo produkované nekvalitné výrobky.  Veľa z nás denne rieši nespočetné množstvo úloh a paradoxne jedlu a živinám teda tomu, čím vyživujeme svoje telo – nevenujeme takmer žiadnu pozornosť. Pritom to, čím zásobujeme svoje telo rozhoduje o tom, ako sa cítime, akým spôsobom reagujeme v záťažových situáciách a samozrejme aj našu psychiku a celkovú kvalitu nášho života. Nekvalitná strava je dnes už nekompromisne spájaná s novovznikajúcimi civilizačnými ochoreniami – alergiami, obezitou, cukrovkou, zvýšeným cholesterolom, autoimunitnými ochoreniami, poruchami mozgovej činnosti. 

Domáca prírodná kozmetika

Prvé slnečné lúče v nás akosi podvedome prebúdzajú túžbu po prírode, očiste tela a prostredia v ktorom žijeme. Snažíme sa jesť viacej zdravého jedla, konzumovať viac ovocia a zeleniny, piť viac čistej vody. Veľké jarné upratovanie prebieha už tradične asi v každej domácnosti. O ekologických čistiacich prostriedkoch sme písali nedávno. Dnes sa pozrieme na kozmetické prípravky, ktoré nám pomôžu nielen ošetriť našu pokožku ale tiež dobiť vnútorné baterky.  A ako inak, pekne „prírodne“, bez chemikálií, ktoré sú súčasťou azda každého kozmetického prípravku. Ingrediencie, ktoré na výrobu týchto čisto prírodných výrobkov budete potrebovať nájdete často bežne v domácnosti, takže okrem Vášho zdravia potešia tiež aj Vašu peňaženku :) .

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Fitness a zdravie , pridané 06.03.2017

Lieky z prírody

Najskôr teploty pod mínus 10, pár dní na to plus 6... Náš organizmus dostáva pekne zabrať. Ako sa brániť proti rôznym nám život znepríjemňujúcim chorobám či obyčajnému prechladnutiu alebo kašľu?  V lekárni nájdeme nepreberné množstvo všelijakých vitamínov, prípravkov a sirupov, ktoré nám sľubujú zaručený účinok...  Ak však patríte k zástancom prírodných medikamentov, je tento článok určený pre Vás. 

Čítať viac

Pridal A. Harská v kategórii Fitness a zdravie , pridané 16.01.2017