V poslednej chvíli 3D


16.03.2012 - 16.03.2012

V poslednej chvíli 3D – To najlepšie z extrémnych športov v novej dimenzii

 

Do kín CINEMAX prichádza už 4. apríla pozoruhodný dokument o extrémnych športoch v očarujúcom 3D. Tento dokument bude na Slovensku uvedený exkluzívne v sieti kín CINEMAX.

Dokumentárny film ´V poslednej chvíli 3D´ objavuje nové dimenzie. Vďaka jedinečnému 3D budú diváci vtiahnutí hlbšie do akcie a tak budú mať možnosť lepšie vnímať pocity a vnemy športovcov.

Za posledné dva roky sa tím Nuit de la Glisse snažil včleniť 3D technológiu do každého svojho záberu. To pre režiséra Thierryho Donarda a jeho tím kameramanov, strihačov a producentov znamenalo potrebu zaobstarať si nové technológie a vyvinúť nový štýl nakrúcania.

Museli sa popasovať aj s faktom, že európska zima veľa snehu nepriniesla. Biele zlato sa preto vydali hľadať na jedno z najizolovanejších miest na svete: ďaleký západ Grónska. "Tam nás čakali takmer kolmé svahy, ľadovce siahajúce do výšok kam až ľudské oko dovidí a všade okolo úžasné hory. Prostredie nebolo zasiahnuté ľudskou prítomnosťou, a počasie bolo veľmi premenlivé. No a presne tam sme sa pokúsili zachytiť to najlepšie," spomína Thierry Donard.

Toto dobrodružstvo absolvovalo obmedzené množstvo členov štábu, ktorý sa prepravoval na lodi, s helikoptérou B3, ktorá ich sprevádzala. Pre ľudského ducha to bol nezabudnuteľný zážitok. "Niekoľko dní sme boli počas plavby medzi ľadovcami celkom izolovaní. Celé nakrúcanie bolo o kontraste používania najmodernejšej techniky v podmienkach, kde išlo o prežitie. Zásluhou za našu snahu bolo, že keď sme trailer prezentovali na festivale v Cannes, u 3D profesionálov sa stretol s veľkým ohlasom," pokračuje Donard.

Dokument ´V poslednej chvíli 3D´ samozrejme predstaví aj ďalšie 3D sekvencie. Uvidíme horské bicykle rútiace sa dolu kopcom v Chamonix, pouličný skateboarding v Annecy, wingsuiting, rýchle jazdy cez masívny Mont Blanc, či surfovanie na veľkých vlnách v Portugalsku. Uvidíte to najlepšie, čo dokáže svet extrémneho športu ponúknuť.

Prvých 30 minút filmu je venovaných zostrihu 20 hodín archívov, ktoré ukazujú to najlepšie z aktivít Nuit de la Glisse za posledných 10 rokov. Pokračuje ponorom do novej éry extrémnych športov.

Diváci budú v samotnom dianí akcie, a vďaka 3D technológii budú zdieľať dojmy najlepších extrémnych športovcov sveta.